Украинските сили отблъснаха руско настъпление в Донецка област, 70 орки са ликвидирани в района на Херсон

ВСУ отблъснаха 6 вражески атаки и свалиха 2 руски самолета

Унищожена руска военна техника
Унищожена руска военна техника Източник: Telegram

Руските агресори претърпяха неуспех в опита са да настъпят в посока на селищата Новомихайловка и Маринка. Това съобщи ГЩ на ВСУ.  Руските окупатори са използвали минохвъргачки, артилерия и реактивни системи за залпов огън по цялата линия на стълкновение.

 

 

В посока на Северодонецкото направление противникът води бойни действия в района на Рубежное, опитва се да завладее Попасная. На Авдеевското направление руските орки също провеждат настъпление, но напълно неуспешно. ВСУ отблъснаха 6 вражески атаки и свалиха 2 руски самолета. 

 

В района на Одеса руските окупатори понасят загуби при опитите си да провеждат въздушно разузнаване по територията на областта. 

 

Украинските защитници унищожиха склад с боеприпаси и унищожиха около 70 руски орки в района на Голяма Александровка в Персонска област. 

 

Унищожена руска военна техника
Унищожена руска военна техника Източник: Telegram

Врагът продължава да оказва масирано огнево въздействие и блокира украинските подразделения в района на завод "Азовстал" в Мариупол. 

 

На Слобожанското направление руските агресори усилват групировката си от войски, продължават частично да контролират Харков и извършват огнево поразяване на инфраструктурни обекти и отделни позиции на кураинските войски. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени