Украинските сили са нанесли удар по команден пункт на ЧВК "Вагнер", убити са голям брой руски нашественици

Украинската армия пое отговорността за серия от удари през уикенда срещу командни пунктове и складове в окупираните от Русия територии

Разрушеното свърталище на вагнеровци
Разрушеното свърталище на вагнеровци Източник: Telegram

Високопоставен украински представител в Източна Украйна съобщи днес, че украинските сили са нанесли удар по хотел, в който са били разположени бойци на частната руска армия "Вагнер", и са убили голям брой от тях. Новината беше съобщена от Сергей Гайдай, управител на Луганска област, основната част от която е окупирана от Русия.

 

 

 

В интервю за украинска телевизия Гайдай заяви, че украинските сили са нанесли в събота удар по хотел в град Кадиивка западно от Луганск. Снимки, публикувани в Телеграм, показват сграда в руини. "Имаше малко пукот там, точно където беше разположен командният пункт на "Вагнер"", каза Гайдай и добави: "Голям брой от тези, които бяха там, загинаха".

 

Управителят на Луганска област добави, че оцелелите не разполагат с адекватна медицинска помощ. "Сигурен съм, че поне 50 процента от онези, които са успели да оцелеят, ще умрат преди да получат медицинска помощ. Това е така, защото дори в нашата Луганска област те са откраднали оборудване", заяви той.

Гайдай и по-рано е съобщавал за украински удари по цели в Луганска област, включително за атака срещу команден пункт на "Вагнер" в град Попасна през август.

 

Украинската армия пое отговорността за серия от удари през уикенда срещу командни пунктове и складове в окупираните от Русия територии. В изявлението не се посочват конкретни цели, но се отбелязва, че ударите са били нанесени с използването на артилерия и ракети.

 

Русия съобщи за многобройни украински артилерийски удари в югоизточния град Мелитопол в събота. Руската противовъздушна отбрана е била активна в Мелитопол, както и в Симферопол на Кримския полуостров.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени