Украинските сили си върнаха изцяло Купянск

Днес украински пожарникари и доброволци са успели за първи път да доставят хуманитарна помощ на източния бряг на Оскол

ВСУ си върнаха Купянск
ВСУ си върнаха Купянск Източник: Telegram

Украинските въоръжени сили си върнаха изцяло град Купянск, в североизточната Харковска област. Те прогониха руските войски от позициите им на източния бряг на река Оскол, предаде Франс прес, като се позова на свои журналисти на място.

 

При своята контраофанзива в Харковска област в началото на този месец украинската армия вече успя да си върне голяма част от Купянск - важен железопътен възел. Руските сили обаче продължиха да се държат на източния бряг на Оскол и влизаха в артилерийски дуели с украинските части отсреща.

 

Днес украински пожарникари и доброволци са успели за първи път да доставят хуманитарна помощ на източния бряг на Оскол, като са преминали по пешеходен мост, останал непокътнат. Те раздали 2000 порции храна, осигурени от Великобритания.

 

Журналистите от АФП са видели пет трупа на войници, вероятно руснаци, край унищожени камиони с буквата "Z" - символа на руската инвазия в Украйна. На източния бряг на Оскол са забелязани украински танкове и бронетранспортьори.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени