Украинските сили унищожиха една от 4-те руски бази в Мелитопол

ВСУ правят всички необходимо, за да върнат града към мирния живот, както и украинската държавност в Мелитопол

Взривената руска военна база
Взривената руска военна база Източник: Скрийншот/Telegram

Въоръжените сили на Украйна нанесоха десетки огневи удари по една от руските военни бази в град Мелитопол. Това съобщи кметът на града Иван Фьодоров, цитиран от "Украинская правда". 

 

"Бяха нанесени над 30 удара само по една от руските военни бази. Благодарение на нашата съпротива вчера рашистки брониран влак с боеприпаси беше изхвърлен от релсите. ВСУ правят всички необходимо, за да върнат града към мирния живот, както и украинската държавност в Мелитопол. Единственото, което им остава на окупаторите е да избягат от града", каза Фьодоров. 

 

По думите на кмета, окупаторите се опитват да представят така нещата, че да внушат как украинските сили са обстрелвали цивилни райони, че било пострадало мирно население, че е разрушена градска инфраструктура. Той категорично заяви, че това са лъжи. 

 

 

Позовавайки се на очевидци, за взривовете съобщи и местната РИА Мелитопол.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени