Украинските въоръжени сили освободиха почти 30 населени места от руските окупатори

Групировката на руските окупационни войски съсредоточава основните си усилия в посока провеждане на настъпателна операция в Източната оперативна зона

Украински военнослужещи, украински бойци
Украински военнослужещи, украински бойци Източник: Telegram

Тридесет и седми ден продължава героичната съпротива на украинския народ срещу руското военно нахлуване. Въоръжените сили на Украйна са освободили почти 30 населени пункта от руските окупатори. Това съобщава Генералният щаб на ВСУ. 

 

Групировката на руските окупационни войски се опитва да извърши прегрупиране и, вероятно, съсредоточава основните си усилия в посока провеждане на настъпателна операция в Източната оперативна зона. 


Наблюдава се частично отклоняване на подразделенията на окапуционните войски от Полеското и Северското направление. В същото време врагът осъществува подготовка към преместване на допълнителни резерви от Източния военен окръг за водене на бойни действия на територията на Украйна. 

 

 

На Полеското направление противникът не проведжда настъпателни действия, добавят от ГЩ на ВСУ. Основните усилия на окупаторите са насочени към провеждане на отбранителни действия на заети по-рано рубежи, прегрупиране и базиране на войските на територията на Беларус за възстановяване на боеспособността. За обезпечаване на изтеглянето на своите подразделения, противникът минира местността и обекти на инфраструктурата, използва и артилерия, добавят украинските защитници. 

 

Подразделенията на ВС на Украйна са възстановили контрола над следните населени места - Демидов, Димер, Литвиновка, Гавриловка, Козаровичи, Жовтневое, Глубовка, Асногородка, Талакун, Сухолучие, Липовка, Гавронщина, Маковище, Николаевка, Хмелная. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени