Украинските въоръжени сили отблъснаха руските терористи от "Пътя на живота" между Лисичанск и Бахмут

Украинските герои са отблъснали руските окупатори и от селището Тошковка като са укрепили позициите си

Пътят Лисичанск-Бахмут
Пътят Лисичанск-Бахмут Източник: РБК-Украина

В Луганска област украинската армия отблъсна руските нашественици от стратегически важното трасе между Лисичанск и Бахмут, което е наричано "Пътя на живота". По него се доставят хуманитарни товари за областта. Тази добра новина съобщи ръководителят на Луганската областна военна администрация Сергей Гайдай, съобщава Укринформ.

 

"В посока на Попасна, покрай Камишевахи, врагът е отблъснат на 2 км, трасето Лисичанск-Бахмут сега е обстрелвано по-малко. Хуманитарните товари преминават", отбеляза Гайдай. 

 

 

Той потвърди, че областният център Северодонецк остава под контрола на Украйна. Руските орки нямат никакъв успех, барикадирали са се в хотел "Мир" в края на града и не могат да направят нито крачка напред къ центъра на града. 

 

Украинските герои са отблъснали руските окупатори и от селището Тошковка като са укрепили позициите си. 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени