Украинските въоръжени сили съобщиха, че са свалили 7 от 14-те ракети и всичките 17 дрона при руски атаки през нощта

Украинската ПВО е свалила цели над седем региона

Свалена ракета "Кинжал"
Свалена ракета "Кинжал" Източник: Defense Express

Украинските въоръжени сили казаха днес, че са свалили седем от 14-те ракети и всичките 17 дрона, изстреляни от от Русия при атаки през нощта, съобщи в Telegram командващият Въздушните сили на Украйна ген.-лейт. Николай Олещук. 

 

 

Силите за противовъздушна отбрана са свалили седем от 10 крилати ракети Х-101/Х-555. Русия е изстреляла и три балистични ракети "Искандер-М", както и една балистична ракета въздух-земя Х-47М2 "Кинжал".

 

10-те крилати ракети Х-101/Х-555 са били изстреляни от стратегически бомбардировачи Ту-95 МС от зоната над Саратовска област. Три ракети "Искандер-М" са били изстреляни от окупирания Крим и от Краснодарския край. Ракета Х-47M2 "Кинжал" е била изстреляна от въздушното пространство над Тамбовска област.

 

Украинската ПВО е свалила цели над седем региона.

 

Губернаторът на  Запорожка област заяви, че ракета е поразила район без постройки и жилища, като засега няма данни за щети и жертви.

 

Украинските военновъздушни сили са унищожили и пет безпилотни летателни апарата над Днепропетровска област, съобщи нейният губернатор, като оттам също няма данни за пострадали хора и материални щети. 

 

Агенция Укринформ, цитирайки командващия украинските военновъздушни сили Николай Олешчук, съобщи откъде са били изстреляни руските ракети и дронове.

 

 

Още от "Светът"

Принудително изплащат в рубли валутните сметки на руснаците в долари и евро

На 12 юни Московската борса беше включена в "черните списъци" на американското Министерство на финансите със своите ключови структури за разплащания - NCC и Националния депозитар за разплащания (NSD)

Прочетете повече прочетете повече

Според Пентагона използването на доставени от САЩ на Украйна оръжия не се ограничава до атаки на руски цели само в район

Ако Русия атакува или се готви да атакува от своя територия  Украйна, има логика да се позволи на Украйна да отвърне на огъня срещу силите, които я атакуват от другата страна на границата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени