Украинските власти съобщиха за поредни руски терористични ракетни удари по критична инфраструктура в Киев

По-рано тази сутрин две руски ракети поразиха Харков - втория по брой на населението украински град

Руски ракетен удар
Руски ракетен удар Източник: Telegram

Украинските власти съобщиха за руски ракетни удари по критична инфраструктура в Киев тази сутрин, предадоха световните агенции. Журналисти от са Ройтерс чули поредица експлозии в украинската столица, след което сирените за въздушна тревога започнали да вият. Бил е поразен инфраструктурен обект, заяви киевската градска администрация, но не уточни кой.

 

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, потвърди, че е била извършена ракетна атака. "Подробностите се проверяват", добави той в публикацията си в Telegram.

 

"Експлозии в Днепърски район. (Представители на всички служби) отиват на място. Останете в убежищата си!", написа също в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

 

 

По-рано тази сутрин взривове отекнаха в Киев. Украинската армия успокои жителите на столицата, че експлозиите нямат връзка с войната, и обеща да даде подробности по-късно. Северно от Киев, била поразена жилищна сграда в село Копилов, близо до Буча. Прозорците на близките къщи били изпочупени, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Кирило Тимошенко.

 

По-рано тази сутрин две руски ракети поразиха Харков - втория по брой на населението украински град, съобщи регионалният губернатор Олег Синегубов. По негова информация две ракети С-300 са паднали в промишлен район. Щетите се изясняват, но няма данни за пострадали хора. Въздушна тревога е обявена в още няколко украински области.

 

От октомври Русия нанася терористични удари с ракети и дронове по украинска жизненоважна инфраструктура, причинявайки масови спирания на тока, централното отопление и водоснабдяването посред зима. 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени