Украинските военни отблъснаха 9 атаки за денонощието, убиха над 200 руски орки

Общо от 24 февруари досега руските агресори са загубили 15 800 войници, 530 танка, 124 хеликоптера и 108 самолета

Загинал руски войник до поразен руски бронетранспортьор
Загинал руски войник до поразен руски бронетранспортьор Източник: EPA

Украинските военни продължават провеждането на отбранителна операция по източното, югоизточното и североизточното направления, отблъснати са 9 вражески атаки. Това съобщава ГЩ на Въоръжените сили на Украйна. 

 

Групировката отбранителни сили провежда устойчива отбранителна операция на Донецкото, Слобожанското и Таврическото направления, съсредоточавайки основните си сили в посока на това да не допуснат пробив на противника. 

 

За изминалото денонощие украинските бойци са унищожили 12 руски танка, около 20 единици бойна техника и 9 артилерийски системи. Подразделенията на ПВО са свалили два самолета на руските окупатори, 6 крилати ракети и два дрона. Врагът е загубил 200 военнослужещи. 

 

Общо от 24 февруари досега руските агресори са загубили 15 800 войници, 530 танка, 124 хеликоптера и 108 самолета.

 

Главните усилия в района на Волинска област главвните сили на украинската отбрана са съсредоточени в посока прикриване на границата. В района на град Чернигов са пресечени всякакви опити на противника да извърши настъпление по посока на столицата Киев. 

 

"Руските терористични войски продължават да водят бойни действия, съзнателно нарушавайки нормите на международното хуманитарно право и правилата за водене на война", подчертават от ГЩ на ВСУ.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени