Украинските военни показаха невероятен резултат - свалиха всичките 23 руски дрона

Безпилотните летателни апарати са летели от руския град Приморско-Ахтарск

Украинска ПВО
Украинска ПВО

През нощта срещу вторник Русия атакува Украйна с 23 ударни безпилотни самолета тип "Шахед", управляема ракета Х-31 и две зенитни управляеми ракети С-300/С-400, пише УНИАН.

 

Свалени са всичките 23 безпилотни самолета-камикадзе - в Харковска, Полтавска, Кировоградска, Днепропетровска, Запорожка, Херсонска и Николаевска области. Не се съобщава какво е станало с ракетите и дали те са нанесли щети.

 

Според Генералния щаб на ВСУ, ракетите са изстреляни от Белгородска област на Руската федерация и окупираната част на Запорожие. В същото време безпилотните летателни апарати са летели от руския град Приморско-Ахтарск.

 

Губернаторът на Днепропетровска област Сергей Лисак написа, че в областта са били свалени два дрона, а при падането на отломките на един от тях са били повредени три селски къщи и две коли. Не се съобщава за пострадали.

 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени