Украинските военни са поразили 9 струпвания на рашистки окупационни войски, отблъснати са атаките им край 15 населени места

ВСУ са нанесли 3 удара по позиции на ЗРК на окупаторите

Украински военни
Украински военни Източник: AP

През последното денонощие украинските военни отблъснаха атаките на руските нашественици край 15 населени места. Това съобщи във Фейсбук Генералният щаб на ВСУ. 

 

Противникът се е опитал да проведе настъпателни действия в районите на селищата Стелмаховка, Макеевка, Червонопоповка и Белогоровка в Луганска област и Верхнекаменское, Бахмутское, Подгородное, Бахмут, Клещеевка, Андреевка, Красногоровка, Александропол, Марьинка, Победа и Новомихайловка в Донецка област.

 

През изминалото денонощие украинската авиация е нанесла 9 удара по райони на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника и 3 удара по позиции на зенитно-ракетните комплекси на противника. 

 

Освен това Въоръжените сили на Украйна свалиха 7 вражески дрона от типа Шахед-136. Ракетно-артилерийските части на ВС на Украйна поразиха командния пункт, района за съсредоточаване на живата сила, два склада с боеприпаси на противника, както и контрабатарейната радиолокационна станция "Зоопарк", добавят от ГЩ на ВСУ.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени