Украинските военни са унищожили всичките 35 крилати ракети, изстреляни тази нощ от руските окупатори

Атаката е извършена в периода от 00:30 ч. до 04:00 ч.

Ту-95МС с крилати ракети X-101
Ту-95МС с крилати ракети X-101 Източник: Pinimg.com

През изминалата нощ силите на украинската ПВО са унищожили всичките 35 крилати ракети, с които руските агресори са атакували страната през нощта. Това съобщава УНИАН, като се позовава на Командването на Въздушните сили на ВСУ. 

 

В съобщението се отбелязва, че атаката е извършена в периода от 00:30 ч. до 04:00 ч. Руските окупатори са използвали крилати ракети с въздушно базиране X-101/X-555. 

 

"Атакуваха по традиционен начин - от района на Каспийско море, от шест стратегически бомбардировачи Ту-95МС. От силите и средствата на противовъздушната отбрана на Въоръжените сили на Украйна са унищожени всички 35 крилати ракети", се казва в съобщението.

 

 

От Командването на ВС на ВСУ добавят, че повечето крилати ракети X-101/N-555 са били изстреляни по посока на столицата Киев, където те са прехванати до една от военнослужещите от Въздушно командване "Център". 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени