Украинските военни свалиха над Черно море прехвален руски изтребител от четвърто поколение Су-35

Според допълнителна информация от вътрешни източници - изтребителят е отивал да бомбардира Херсонска област

Су-35
Су-35 Източник: Twitter

ВВС на ВСУ съобщиха, че над териториалните води на страната в Черно море е бил свален руски изтребител от четвърто поколение Су-35. Детайли не се съобщават. 

 

"Минус още един вражески самолет! В края на денонощието на 21 май в териториалните води на Украйна в Херсонска област бе свален руски изтребител Су-35! Обстоятелствата по утилизацията на руския самолет са в процес на уточняване", гласи съобщението. 

 

 

Информацията бе потвърдена от началникът на прес-службата на ВСУ на силите за отбрана на Херсон Дмитро Плетенчук съобщи за свален руски многоцелеви изтребител Су-35.

 

"Зрелището със сваления Су-35 беше невероятно. ПВО е сила. Нощта стана по-интересна", написа Плетенчук, но скоро след това изтри съобщението си във фейсбук - според коментари в мрежата - заради несубординирано предоставяне на информация.

 

Според допълнителна информация от вътрешни източници - изтребителят е отивал да бомбардира Херсонска област. 

 

Въпреки това 1 свален самолет фигурира в утренната сводка да Генералния щаб. Телевизионният канал ТСН допълва в понеделник сутринта, че самолетът е бил въоръжен с управляеми авиобомби и след поразяването му е паднал в Черно море близо до Железний порт. Пилотите са загинали.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени