Украинските военни унищожиха руски дрон "Форпост" на стойност $7 млн.

Това е един от най-скъпите безпилотни летателни апарати на държавата терорист

Дрон "Форпост"
Дрон "Форпост" Източник: Telegram

Украинските зенитни сили унищожиха руски ударен и разузнавателен дрон "Форпост" над Черно море. Дронът е налог на турския "Байрактар" и струва $7 млн. Това съобщиха от Южното въздушно командване във Фейсбук.

 

 

Иля Евлаш, говорител на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна, поясни, че дронът "Форпост" е един от най-скъпите дронове. Според него този дрон е "аналог на "Байрактар", може да провежда разузнаване и да носи допълнителен боен товар под формата на две ракети или други оръжия за поразяване на наземни цели. 

 

"Успяхме да ударим един от най-скъпите безпилотни летателни апарати от типа "Формпост". Това е руски безпилотен летателен апарат, цената му е около 7 милиона долара", каза той в ефира на националния телемаратон.

 

Още от "Светът"

Тревожно: Москва опитва да вкара проруски имена в евролистите в цяла Европа

Стотици хиляди евро от Русия са отишли в ръцете на политици от Германия, Франция, Полша, Белгия, Нидерландия и Унгария, които настояват да не се изпраща оръжие на Украйна като най-добрия начин за бързо приключване на войната

Прочетете повече прочетете повече

Великобритания подготви два военни кораба за Украйна

Британското министерство на отбраната заяви, че миночистачите, които в Украйна ще се наричат ​​"Чернигов" и "Черкаси", "ще представляват критична способност за Украйна в бъдещата й защита на нейната брегова линия"

Прочетете повече прочетете повече

Европейският парламент прие предложението на Андрей Новаков камионите да се обработват за 60 секунди на границите

Резолюцията идва като мярка за премахване на километричните опашки по границите след многократни призиви и инициативи за намиране на трайно решение на проблема и осигуряване на достойни условия за труд на шофьорите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени