Украинските войски вече са на левия бряг на река Днепър в Херсон

Руските окупатори се изтеглиха от главния град на областта - Херсон, както и от западния бряг на река Днепър в региона по време на есенната украинската офанзива

Украински военни
Украински военни Източник: УНИАН

Украинските войски са напреднали до брега на река Днепър, който по-рано бе контролиран от руските окупатори в частично освободената Херсонска област, сочи анализ на вашингтонския Институт за изследване на войната.

 

ISW съобщи, че данни и текстове, публикувани от руски военни блогъри, сочат, че украинските сили са завзели позиции на левия, източен бряг на река Днепър в Херсонска област. Въпреки това мащабът и целите на този украински напредък, отбелязан за пръв път, не са ясни.

 

Геолокационни данни, публикувани от руски блогър на 22 април, показват, че украинските сили са установили позиции на брега на река Днепър северно от Олешки (7 км югозападно от град Херсон) и са напреднали до северните покрайнини на селището на магистрала E97, както и западно от Дачи (10 км южно от град Херсон).

 

Руските окупатори се изтеглиха от главния град на областта - Херсон, както и от западния бряг на река Днепър в региона по време на есенната украинската офанзива. Целта им беше да се предотврати напредък на украинските сили на другия бряг.

 

Новото развитие е знак, че руските агресори в региона губят контрол. В резултат руските окупационни сили ще могат да съсредоточат придвижването си само към градове, сочи анализът.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени