Украинските ВВС: През нощта Русия изстреля срещу Украйна 16 дрона - всички бяха свалени

Руските нашественици изстреляха дронове Shahed-131/136

Ирански дронове Shahed-136 (Шахед)
Ирански дронове Shahed-136 (Шахед) Източник: Telegram

През нощта на 30 декември противовъздушната отбрана на Украйна свали 16 ирански дрона камикадзе "Шахед", изстреляни от Русия. Това съобщиха от пресцентъра на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна в Telegram. Руските нашественици изстреляха дронове Shahed-131/136. 

 

"Бяха изстреляни общо 16 Shahed-а, които атакуваха Украйна от югоизток и север. За да преодолее системата за противовъздушна отбрана на Украйна, противникът се опита да използва канала на Днепър", се казва в съобщението. 

 

 

Всичките 16 безпилотни летателни апарата-камикадзе са унищожени от силите и средствата на военновъздушните командвания "Восток" и "Център", както и от подразделенията за противовъздушна отбрана на други компоненти на украинските сили за отбрана, отбелязва командването.

 

През нощта над Киев и Киевска област също бяха свалени дронове-камикадзе. В Киев има удар в административна сграда, няма информация за жертви. Освен това над Днепропетровска област бяха свалени пет дрона.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени