Украинските ВВС свалиха 16 от изстреляните от руските терористи 17 дрона "Шахед"

Интензивната бойна дейност на украинските защитници продължи 5 часа

Руски дронове атакуваха енергийната инфраструктура на Украйна
Руски дронове атакуваха енергийната инфраструктура на Украйна Източник: Колаж/Главред

През нощта на 12 април руските окупационни сили отново изстреляха няколко вълни от безпилотни летателни апарати "Шахед-131/136". Според Южните сили за отбрана, противникът е взел на прицел енергийната инфраструктура в различни региони на Украйна. Интензивната бойна дейност на украинските защитници продължи 5 часа, пише УНИАН.

 

 

Авиацията на ВВС и мобилните огневи групи на Силите за отбрана на Украйна унищожиха 16 ракети "Шахед" от 17 изстреляни, съобщи в Telegram Микола Олешчук, командир на ВВС на Украйна.

 

 

"В нашата оперативна зона бяха свалени 7 дрона: 4 в Днепропетровска област и по 1 в Херсонска, Николаевска и Одеска области. В резултат от падането на свален дрон в Кривой рог е избухнал пожар в енерегиен обект. Пожарът е локализиран. Изясняват се последствията". 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени