Украинските ВВС свалиха всичките 31 руски ракети, атакуващи Киев, вкл. "Искандер" и "Кинжал"

Зенитно-ракетни подразделения на ВВС и мобилни огневи подразделения на Силите за отбрана на Украйна са участвали в отблъскването на въздушната атака

Разрушения от руските ракетни атаки
Разрушения от руските ракетни атаки Източник: КГВА

През нощта на 21 март руските терористи атакуваха Киев с 2 балистични ракети "Искандер-М/Кинжал" и 29 крилати ракети, всички от които са свалени. Това съобщиха ВВС на ВСУ в Telegram.

 

 

 "В нощта на 21 март противникът атакува с две балистични/аеробалистични ракети "Искандер-М" (КН-23)/Х-47М2 "Кинжал", както и с 29 крилати ракети Х-101/Х-555 от 11 стратегически бомбардировача Ту-95МС (зони за изстрелване - Волгодонск, Енгелс, Руска федерация). В резултат на успешната бойна работа всички вражески ракети бяха свалени в Киевска област!", се казва в съобщението.

 

Зенитно-ракетни подразделения на ВВС и мобилни огневи подразделения на Силите за отбрана на Украйна са участвали в отблъскването на въздушната атака.

 

Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101
Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101 Източник: Telegram

Властите на украинската столица съобщиха за 10 души ранени, двама са хоспитализирани, а на други е оказана помощ от медици на място. В района на Подолск отломки от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски район е горял апартамент в жилищна сграда, съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

 

Според военната администрация в резултат на въздушна атака  в жилищна сграда ударната вълна е счупила прозорци. В района по предварителни данни има пожар на територията на детска градина. По предварителна информация в квартал "Шевченко" са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на инцидента са изпратени спасители.

 

Разрушения в Киев от руските ракетни атаки
Разрушения в Киев от руските ракетни атаки Източник: КГВА

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени