Украинските ВВС удариха "джакпот" - свалиха за 18 мин. четири рашистки хеликоптера Ка-52 "Алигатор - всеки от тях по $16 млн.

Бяха обстрелвани още два хеликоптери, поради което е голяма вероятността количеството на свалените хеликоптери да се увеличи, добавят от ВВС на Украйна

Ка-52
Ка-52

Военно-въздушните сили на Украйна успяха да свалят 4 руски хеликоптера Ка-52 "Алигатор" само за 18 минути. Вражаеските хеликоптери са били свалени в южната част на страната. 

 

"От 8.40 до 8.58 на 12 октомври в Южна Украйна бяха свалени от зенитните ракети на подразделенията на въздушните сили четири ударни хеликоптера на противника (най-вероятно Ка-52), извършващи огнева поддръжка на наземните окупаационни войски по южното направление", се казва в съобщението. 

 

 

По предварителни данни, единият от свалените хеликоптери Ка-52 е паднал на вече освободена от руските нашественици територия, а друтите три - по линията на фронта. 

 

"Бяха обстрелвани още два хеликоптери, поради което е голяма вероятността количеството на свалените хеликоптери да се увеличи", добавят от ВВС на Украйна. 

 

Припомняме, че хеликоптерите Ка-52 "Алегатор" минават за едно от съвременните и модерни руски бойни средства. Цената на един е около $16 млн.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени