Украинските защитници прехвърлят подкрепления на левия бряг на Днепър, докато руснаците имат нови проблеми

Руските въоръжени сили в района на село Кринки имат проблеми с наличието на системи за електронна борба (РЕБ)

Украински военни
Украински военни Източник: РИА Новости

Войници от въоръжените сили на Украйна укрепват позициите си на левия бряг на Днепър в Херсонска област. Те дори успяват да продължат да прехвърлят подкрепления в този сектор на фронта.

 

Това съобщават анализатори от Института за изследване на войната в техен  доклад  като се позовават на руски военен блогър. В същото време друг военен кореспондент твърди, че окупационните сили в района на Херсон имат нови проблеми.

 

По-специално, руските военни се оплакват от липсата на транспорт за евакуация на ранените. Също така, руските въоръжени сили в района на село Кринки имат проблеми с наличието на системи за електронна борба (РЕБ) за защита на евакуационните групи от украински дронове, а също така нямат възможности за противобатарейна борба и комуникационни способности, пише УНИАН.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени