Украинските защитници сразиха терористите на ЧВК "Вагнер" и Кадиров край Бахмут (ВИДЕО)

Под Бахмут на наша страна се бият богове, а не хора, написа в Telegram съветникът на ръководителя на президентската администрация Алексей Арестович

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Въоръжените сили на Украйна са нанесли тежки щети на рашистките нашественици в района на Бахмут. Това бе единственото направление, по което руските агресори имаха някакъв малък напредък през последните дни. 

Ситуацията остава крайно напрегната, но врагът отстъпва непрекъснато, понасяйки загуби в жива сила и техника.

 

 

Информацията разкри ръководителят на Донецката областна военна администрация Павел Кириленко на брифинг в Медиацентър Украйна - Укринформ. "Всички опити на врага да настъпи в града (Бахмут, бел. ред.), да пробие отбраната на нашите защитници, са неуспешни, врагът търпи огнево поражение и отстъпва", добавя Кириленко. 

 

Павел Кириленко
Павел Кириленко Източник: Скрийншот видео кадър

Последните данни  показват, че ВСУ са успели да изтласкат на два километра от града руснаците. В това направление бяха съсредоточени ударни части на ЧВК "Вагнер" на олигарха Евгений Пригожин, подкрепяни от чеченския отряд "Ахмат" и мобилизирани зекове.

 

Павел Кириленко (на екрана на телевизора) по време на брифинга
Павел Кириленко (на екрана на телевизора) по време на брифинга Източник: Укринформ

"Под Бахмут на наша страна се бият богове, а не хора", написа в Telegram съветникът на ръководителя на президентската администрация Алексей Арестович. "И въпреки това нашите войници не само устояха, но и отблъснаха врага. Продължихме напред", съобщи Арестович. 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени