Украинските защитници унищожиха около 70 единици руска бойна техника и 2 батальона пехота

Британското разузнаване също потвърждава, че руснаците търпи големи загуби в жива сила и техника в битките с украинската армия

Унищожените БМП-та
Унищожените БМП-та Източник: Twitter

За последните няколко дни руските окупатори са загубили около 70 БМП-та и два батальона пехота от инженерни войски при опит да построят понтонни мостове през река Северски Донец. 

По данни на InformNapalm най-големи загуби е инкасирала ОМСБр на ВС на РФ (в/ч 21005).

 

Унищожените БМП-та
Унищожените БМП-та Източник: Twitter

"Днес следобед, 12 май, рашистите се опитаха да евакуират обкръжените войски на Въоръжените сили на Руската федерация, но бяха унищожени от артилерията на ВСУ. Елиминиранни са два батальона руски инженерни войски", съобщава изданието в своя Telegram канал. 

 

 

Руснаците са били хванати в капан след като украинската отбрана е взривила понтонния мост, по който е трябвало да се изтеглят в отстъплението си. Част от солдатите на Путин са успели да се спасят като изоставили машините и да побегнали да преплуват реката.

 

 

Според ръководителя на Луганската военна администрация Сергей Гайдай случващото се край Северски Донец може да се определи като "втората Чернобаевка" заради тежките погроми над рашистите. Британското разузнаване също потвърждава, че руснаците търпи големи загуби в жива сила и техника в битките с украинската армия. Някои части от въоръжените сили на РФ вече бяха изтеглени от Харковска област.

 

 

Сега окупаторите са се концентрирали върху предотвратяването на въоръжените сили на Украйна да достигнат границата с Русия.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени