Украинските защитници "вежливо" взривиха четири руски петролни рафинерии и военни цели, вкл. склад за "Shahed"-и

След масивната атака са фиксирани серия взривове и пожари, с последващи детонации", добавят от ГЩ на ВСУ. 

Украински удари с дронове
Украински удари с дронове Източник: Колаж/Главред

Украинските военни съобщиха, че техни безпилотни самолети са поразили четири петролни рафинерии, радарни станции и други военни обекти на територията на Русия по време на нападението в ранните часове на денонощието.

 

"Безпилотни летателни апарати атакуваха Афипската, Илската, Краснодарската и Астраханската петролни рафинерии", заявиха украинските военни в канала си в Telegram.

 

"След масивната атака са фиксирани серия взривове и пожари, с последващи детонации", добавят от ГЩ на ВСУ. 

 

 

Според пресслужбата на Генералния щаб в нощта на 20 юни подразделения на Въоръжените сили на Украйна и Службата за сигурност на Украйна са атакували петролни бази на противника в Тамбовска област, както и петролния склад "Енемская" в Република Адигея.

 

 

 "Освен това бяха ударени радарни станции и центове за електронно разузнаване на руските нашественици в Брянска област и временно окупирания Крим", се посочва в текста.

 

Украинските въоръжени сили поразиха и обекти за съхранение и подготовка на безпилотни летателни апарати в руския Краснодарски край. 

 

 

Още от "Светът"

Рекордна финансова подкрепа за Демократическата партия след оттеглянето на Байдън

Според анализ на "Ню Йорк Таймс" вноските за кампанията са скочили от средно от $200 000 на час непосредствено преди съобщението на Байдън до $7,5 млн. за един час след оттеглянето му

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени