Украинските защитници "вежливо" взривиха четири руски петролни рафинерии и военни цели, вкл. склад за "Shahed"-и

След масивната атака са фиксирани серия взривове и пожари, с последващи детонации", добавят от ГЩ на ВСУ. 

Украински удари с дронове
Украински удари с дронове Източник: Колаж/Главред

Украинските военни съобщиха, че техни безпилотни самолети са поразили четири петролни рафинерии, радарни станции и други военни обекти на територията на Русия по време на нападението в ранните часове на денонощието.

 

"Безпилотни летателни апарати атакуваха Афипската, Илската, Краснодарската и Астраханската петролни рафинерии", заявиха украинските военни в канала си в Telegram.

 

"След масивната атака са фиксирани серия взривове и пожари, с последващи детонации", добавят от ГЩ на ВСУ. 

 

 

Според пресслужбата на Генералния щаб в нощта на 20 юни подразделения на Въоръжените сили на Украйна и Службата за сигурност на Украйна са атакували петролни бази на противника в Тамбовска област, както и петролния склад "Енемская" в Република Адигея.

 

 

 "Освен това бяха ударени радарни станции и центове за електронно разузнаване на руските нашественици в Брянска област и временно окупирания Крим", се посочва в текста.

 

Украинските въоръжени сили поразиха и обекти за съхранение и подготовка на безпилотни летателни апарати в руския Краснодарски край. 

 

 

Още от "Светът"

САЩ отпуснаха на Украйна $20 млрд. от замразените руски активи; Зеленски благодари на Г-7 за новата помощ за общо $50 мл

Сега Украйна може да получи помощта, от която се нуждае, без да обременяваме данъкоплатците, заяви в изявление американският президент Джо Байдън.

Прочетете повече прочетете повече

Лукашенко контра на Путин: Привличането на военнослужещи от трети страни ще доведе ескалация на конфликта в Украйна

Коментарът на Лукашенко бе по повод изявлението на САЩ, които за първи път обявиха, че са се запознали с доказателства за присъствието на 3000 севернокорейски военнослужещи в Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени