Украинският "Мосад" раздава възмездие - пилот на Ту-95, бомбардирал Украйна, беше застрелян в Русия

ГУРМО отбеляза, че този пилот е участвал пряко в масираните ракетни удари по територията на Украйна

Пилот на Ту-95, бомбардирал Украйна, беше застрелян в Русия
Пилот на Ту-95, бомбардирал Украйна, беше застрелян в Русия Източник: Колаж/Главред

В руския град Енгелс, Саратовска област, беше застрелян командир на бомбардировач Ту-95, който е извършвал бомбардировки на украинска територия. Това се казва в съобщение на Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна в Telegram.

 

"Този пилот на Въздушно-космическите сили на Русия е служил в авиобазата Енгелс - той е пряко замесен в ракетните удари по цивилни цели в Украйна и убийството на наши хора", заяви ГУРМО.

 

Украинското военно разузнаване публикува и снимка на руския окупатор, както и още няколко снимки, вероятно от мястото на стрелбата.

 

Майор Олег Сергеевич Стегачьов е бил в базата данни на украинския списък "Миротворец" и е смятан за военнопрестъпник. Руският пилот-военнопрестъпник е роден на 23 юни 1983 г., служил е в авиобаза Енгелс. Той е пряко замесен в извършваните от Русия ракетни атаки по цивилни цели в Украйна и убийствата на украинци, съобщи украинското разузнаване.

 

Смята се, че именно украинските служби стоят зад стрелбата срещу руския военнопрестъпник. ГУРМО напомни, че всички военнопрестъпници, участващи във войната срещу Украйна, ще бъдат наказани. Знаем вашите имена, адреси и маршрути, по които се движите, напомни Киев на руските терористи, пише сайтът Главред.

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени