Украинският военен министър разкри загубите на Украйна: По-малко са от загиналите по време на земетресението в Турция

Алексей Резников е убеден, че "руската ядрена заплаха е блъф"

Алексей Резников
Алексей Резников Източник: Jesús G. Feria/PHOTOGRAPHERS

Загубите на Украйна във войната с Русия са по-малко, отколкото загиналите в резултат на земетресението в Турция. Това разкри украинският министър на отбраната Алексей Резников в интервю за испанския вестник La Razon

 

"Разбира се, че търпим загуби, защото водим война. Но те са в пъти по-малко от руските. Не мога да назова конкретна цифра, но мога да ви уверя, че общото число (на украинските загуби в жива сила, бел. ред.) е по-малко от количеството на загиналите вследствие земетресението в Турция", заявява Резников. 

 

И продължава: 
"Това означава, че нашата основна цел е да съхраним живота на нашите войници. Докато Русия използва своите като "пушечно месо"V Това е тактиката на "месомелачката". На тях им е все едно. Само в Бахмут Русия губи дневно по около 500 човека - убити и ранени - дневно".  

 

Припомняме, че потвърденото количество на загиналите в Турция, след земетресението от 6 февруари е над 50 000 души. 

 

Резников добавя още в интервюто за испанското издание, че не вярва Русия да използва ядрено оръжие в Украйна. Той е убеден, че "руската ядрена заплаха е блъф".

 

Украинският министър на отбраната добавя, че за последен път РФ е провела изпитание на свое ядрено оръжие през 1998 г. и задава резонния въпрос "В какво състояние се намира руският ядрен арсенал". 

 

Освен това, Резников припомня, че Индия и Китай са предупредили Кремъл, че е немислимо използването на ядрено оръжие. 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени