Украинският зам.-министър на отбраната Ханна Маляр: Водим офанзивни действия и имаме успех

Маляр добави, че настъпателните действия на източния фронт са осъществяват от Оперативно стратегическата военна групировка на ВСУ "Хортица"

Анна Маляр
Анна Маляр Източник: Укринформ

Украйна извършва преход към "офанзивни действия" особено към Бахмут, в Източна Украйна, обяви в Telegram заместник-министърът на отбраната Ханна Маляр.


Коментарът на Маляр, в който се говори за "дефанзивен" режим на "врага" в битки от "локално" значение, съвпада с оценките на американски представители за наличие на "знаци", че дългоочакваната контраофанзива на Украйна може би най-сетне е започнала.

 

Украински военни
Украински военни Източник: Shutterstock

"Какво се случва в момента? Продължаваме отбраната, която започнахме на 24 февруари. Отбранителната операция съдържа всичко, в това число и контранастъпателни действия. поради това на някои направления преминаваме към настъпателни действия", гласи съобщението в социалната мрежа на Маляр.

 

 

"Епицентър на бойните действия остава Бахмутското направелние. Там ние се придвижваме на доста широк фронт и имаме успех. Заемаме важни позиции, врагът е в отбрана, докато се опитва да удържи позициите си", подчерта тя. 

 

По-късно Маляр добави, че настъпателните действия на източния фронт са осъществяват от Оперативно стратегическата военна групировка на ВСУ "Хортица".

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени