Украинското контраразузнаване изнася войната колкото може по-близо до Кремъл

Според Василий Малюк, СБУ внимателно подбира целите, преди да нанесе удар

Москва, Кремъл
Москва, Кремъл Източник: Yandex

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) засилва работата си зад вражеските линии, за да доближи войната възможно най-близо до Кремъл. Сред приоритетните цели са руски военни кораби, военни бази, логистични коридори за доставка на оръжие и други подобни.

 

Това каза пред Politico ръководителят на украинското контраразузнаване Василий Малюк. "Службата за сигурност на Украйна нанася целенасочени точкови удари. Ужилваме врага с игла право в сърцето. Всяка от нашите специални операции преследва конкретна цел и дава свой собствен резултат. Всичко това заедно усложнява възможностите на Руската федерация да води война в Украйна и приближава нашата победа", заявява Малюк.

 

 

Отбелязва се, че СБУ вече работи за изтласкване на Черноморския флот на РФ от Крим, като прави това с помощта на морски дронове. Именно тези дронове удариха Кримския мост, както и редица руски военни кораби.

 

Според Малюк, СБУ внимателно подбира целите, преди да нанесе удар. На първо място, украинското контраразузнаване работи върху руските военни съоръжения или такива, които врагът използва, за да изпълнява бойните си мисии и да осигурява материална и техническа подкрепа на армията.

 

Шефът на СБУ Василий Малюк
Шефът на СБУ Василий Малюк Източник: Telegram

"Действаме в пълно съответствие с международното право", добави той. По-голямата част от операциите на СБУ се извършват на територията на Украйна - в Донбас, в Крим и Черно море.

 

"Това е нашата земя и ние ще използваме всички възможни методи, за да я освободим от окупаторите", подчерта ръководителят на СБУ.

Малюк подчерта, че СБУ винаги търси нови решения и обеща, че "пукотевицата ще продължи".

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени