Украинското контраразузнаване ликвидира колаборанта и предател Александър Слисаренко

Заместник-началникът на окупационната "администрация" на Харковска област, е взривен в руския град Белгород

Алексндър Слисаренко
Алексндър Слисаренко Източник: Скрийншот видео кадър

Украинското контраразузнаване (СБУ) ликвидира колаборанта и предател Александър Слисаренко. Това се случи в руския град Белгород, съобщи "Украинска правда" като се позовава на свои източници в силовите структури. 

 

Според тази информация на 16 ноември Александър Слисаренко, заместник-началник на окупационната "администрация" на Харковска област, е взривен в руския град Белгород.

 

Източникът отбелязва, че Слисаренко е починал от нараняванията, получени в резултат на експлозията.

 

"Този, вече бивш предател, някога е работил в МВР на Украйна. През 2014 г. е активен участник в харковския антимайдан, а през 2021-2022 г. воюва на страната на т.н. "ЛНР" като част от специалното звено "Рис". От лятото на 2022 г. е заместник-началник на окупационната администрация на Харковска област по вътрешната политика. Той е замесен в зверствата на руснаците в окупираната територия", подчертава източникът от СБУ.

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени