Украинското контраразузнаване унищожи РЛС на територията на Русия

Ударена е радиолокационна станция "Каста" в Курска област

Радиолокационна станция Каста
Радиолокационна станция Каста Източник: Wikipedia

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) атакува през изминалата нощ радиолокационна станция "Каста", намираща се на територията на страната агресор в Курска област. Това съобщи интернет изданието "Гордон" като се позовава на свои източници в СБУ.

 

По информация на източника, дрон на СБУ е открил и ликвидирал РЛС близо до селището Гирьи в Беловски район на курска област. 

 

"Руската ПВО леко "ослепя". Руснаците разказваха, че тя (РЛС "Каста") можела да открива даже летателни апарати, изработени по стелт технология. Но защо ли не засече дрона на СБУ", подчертава източникът на изданието в украинското контраразузнаване. 

 

Особеност на тази РЛС, според източника, е че е имала способността да засича и локализира въздушни цели дори на пределно ниски височини. "Ключовата дума е "имаше", подчертава източникът в СБУ. 

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени