Украинското МО обяви: Дронът, поразил руския военен кораб "Иван Хурс", е украински (ВИДЕО)

Кадрите показват, че поражението е в левия борд, в района на кърмата

Корабът Иван Хурс, секунди преди да бъде поразен от украински дрон
Корабът Иван Хурс, секунди преди да бъде поразен от украински дрон Източник: Скрийншот/Twitter

Министерството на отбраната на Украйна днес потвърди, че руският разузнавателен кораб "Иван Хурс" е бил поразен в Черно море от украински дрон, пише изданието Gordonua.com.

 

"Когато руският разузнавателен кораб "Иван Хурс" срещна украински безпилотен апарат. Действително идеално съвпадение!" – гласи съобщение на министерството в Twitter, придружено от видео.

 

Изданието "Суспільне" съобщи с позоваване на свои източници, че сред членовете на екипажа на руския кораб има ранени, а плавателният съд е повреден и се нуждае от ремонт.

 

 

Вчера руското военно министерство съобщи, че "Иван Хурс" е атакуван от три морски дрона, но според неговата версия безпилотните апарати са "унищожени със стрелба", а корабът "продължава да изпълнява поставените задачи". Според информацията на руската страна, атаката е извършена в Черно море, на 140 км североизточно от Босфора.

 

Днес в социалните мрежи се появи видео, заснето от самия дрон, поразил "Иван Хурс". Кадрите показват, че поражението е в левия борд, в района на кърмата. До тази вечер обаче липсваше официална информация от украинската страна.

 

Съветникът на вътрешния министър Антон Герашченко по-рано заяви, че по данни на негови източници "Иван Хурс" е поразен, тъй като окупаторите са успели да унищожат само два от дроновете, които са го атакували.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени