Украинското МО обяви: Дронът, поразил руския военен кораб "Иван Хурс", е украински (ВИДЕО)

Кадрите показват, че поражението е в левия борд, в района на кърмата

Корабът Иван Хурс, секунди преди да бъде поразен от украински дрон
Корабът Иван Хурс, секунди преди да бъде поразен от украински дрон Източник: Скрийншот/Twitter

Министерството на отбраната на Украйна днес потвърди, че руският разузнавателен кораб "Иван Хурс" е бил поразен в Черно море от украински дрон, пише изданието Gordonua.com.

 

"Когато руският разузнавателен кораб "Иван Хурс" срещна украински безпилотен апарат. Действително идеално съвпадение!" – гласи съобщение на министерството в Twitter, придружено от видео.

 

Изданието "Суспільне" съобщи с позоваване на свои източници, че сред членовете на екипажа на руския кораб има ранени, а плавателният съд е повреден и се нуждае от ремонт.

 

 

Вчера руското военно министерство съобщи, че "Иван Хурс" е атакуван от три морски дрона, но според неговата версия безпилотните апарати са "унищожени със стрелба", а корабът "продължава да изпълнява поставените задачи". Според информацията на руската страна, атаката е извършена в Черно море, на 140 км североизточно от Босфора.

 

Днес в социалните мрежи се появи видео, заснето от самия дрон, поразил "Иван Хурс". Кадрите показват, че поражението е в левия борд, в района на кърмата. До тази вечер обаче липсваше официална информация от украинската страна.

 

Съветникът на вътрешния министър Антон Герашченко по-рано заяви, че по данни на негови източници "Иван Хурс" е поразен, тъй като окупаторите са успели да унищожат само два от дроновете, които са го атакували.

Още от "Светът"

Бойци от украинския Международен легион удариха руска област с РСЗО "Град"

В района на Шебекино има боеве с използването на танкове, а бойците от Руския доброволчески корпус унищожават съпротивляващите се 20 руски граничари и 20 мобилизирани от ВС на РФ

Прочетете повече прочетете повече

Германия нареди затварянето на четири от петте руски консулства в страната като ответна мярка

Руското правителство каза наскоро, че най-много 350 представители на германската държава, включително такива, работещи в културни институти и училища, може да останат в страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени