Украинското МО опроверга руските лъжи за пълен рашистки контрол над Лисичанск

Това съобщи съветник на украинския министър на отбраната

Руски военни, руски агресори, руски окупатори
Руски военни, руски агресори, руски окупатори Източник: АФП

Съветникът на министъра на отбраната на Украйна Юрий Сак заяви, че Лисичанск, въпреки заявленията на руската страна, не се намира под "пълния" контрол на руските окупационни войски. Това съобщи BBC.

 

В интервю за британската медия Сак добавя, че ситуацията в града остава сложна и "напрегната вече достатъчно дълго", тъй като руските войски непрестанно атакуват града. 

 

"За украинците човешкият живот е главен приоритет и ценност, поради което понякога ние отстъпваме от определени територии, за да си ги отвоюваме отново след това", заявява съветникът на министъра на отбраната. 

 

Юрий Сак допълва, че битката за Донбас няма да свърши, дори ако Русия завладее цялата Луганска област. Той отблеязва, че ВСУ контролират редица други големи градове в Донецка област. 

 

"Това са градове, които през последните няколко дни са обект на жестоки ракетни и артилерийски обстрелвания, но битката за Донбас все още не е свършила", добавя той. 

 

Той заяви убеждението си, че Украйна ще освободи всички територии, окупирани от Русия в момента, в който натрупа достатъчно тежка артилерия и други видове оръжие. 

 

Днес рупорите на кремълската пропаганда (безкритично препечатвани и в България) разпространиха съобщение, че руският военнопрестъпник и министър на агресията Сергей Шойгу е докладвал на главния руски военнопрестъпник Владимир Путин, че е "установен пълен контрол над Лисичанск и редица сателитни на града селища". 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени