Украинското МО: От началото на контранастъплението ВСУ са освободили 210 кв. км

Това съобщи зам.-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр

Украински военни
Украински военни Източник: АФП

От началото на контранастъплението ВСУ са освободили 210 кв. км, съобщи зам.-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр. 

 

"За изминалата седмица в резултат на настъпателните действия (на ВСУ, бел. ред.) са освободени 18 кв. км. Като цяло освободената територия за цялот овреме на контранастъплението е 210, 5 кв. км.", написа тя в Telegram. 

 

 

Тя добавя, че на южния фланг около Бахмут в Донецка област през цялата изминала седмица украинските военни са се придвижвали напред ежедневно.

 

В южното направление (Мелитопол и Бердянск) освободените територии за седмица са почти 11 кв. км. "Като цяло придвижването напред от началото на контранастъплението в южна посока е 9,25 км, а освободената територия - 179,5 кв. км", отбелязва тя. 

 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени