Украинското МВнР: Една реформа в света остава недовършена. Това е отношението на Запада към ролята на Русия в архитектурата на евроатлантическата сигурност

Изключително сме благодарни на всички американци, които подкрепят Украйна, заяви говорителят на украинското МВнР Олег Николаенко

Министерство на външните работи на Украйна
Министерство на външните работи на Украйна Източник: МВнР на Украйна

Обърнато е внимание на изявлението на говорителката на Белия дом за необходимостта Украйна да проведе реформи, за да отговаря на стандартите на НАТО, преди да се присъедини към Алианса. Това заяви в коментар говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко.

 

"САЩ е водещият съюзник на Украйна в противодействието на въоръжената агресия на русия. Изключително сме благодарни на всички американци, които подкрепят Украйна. Освен Украйна, няма сега друга такава държава в света, която да извършва толкова много реформи в условията на мащабна война на своя територия. Фундаменталните вътрешни трансформации в Украйна неизбежно ще продължат", добавя Николаенко.

 

В същото време смятаме, че една реформа в света остава недовършена. Това е отношението на Запада към ролята на русия в архитектурата на евроатлантическата сигурност, подчертава говорителят на украинското МВнР.

 

"Веднага след като нашите партньори разгледат въпроса за членството на Украйна в НАТО, без да се съобразяват с москва, ще стане очевидно, че отправянето на покана на Украйна да се присъедини към Алианса вече на този етап отговаря на интересите на сигурността на съюзниците, ще бъде важна стъпка за възстановяване на мира в Украйна и Европа като цяло и предотвратяване на повторение на руската агресия в бъдеще", заяви Олег Николаенко. 

 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени