Украинското посолство в София: Призоваваме международната общност да обедини всички усилия за спиране на руския геноцид над украинския народ

Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб

Разрушения вследствие на руския терористичен удар
Разрушения вследствие на руския терористичен удар Източник: Офис на главния прокурор на Украйна

В нощта на 29 декември pуската федерация извърши един от най-големите ракетни удари по украински градове и села за цялото време на пълномащабното нахлуване. По предварителна информация противникът е използвал 158 средства за въздушно нападение: различни видове ракети и ударни БЛА. Масираната атака беше насочена срещу Киив, Лвив, Днипро, Одеса, Харкив, Хмелницкий и други украински региони.

 

Родилна болница, училище, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център са само част от цивилните обекти, атакувани от руската армия. Десетки са убитите и ранените в резултат на обстрела. Издирването на онези, които са били под развалините, продължава.

 

Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили.

 

Разрушения вследствие на руския терористичен удар
Разрушения вследствие на руския терористичен удар Източник: Офис на главния прокурор на Украйна

Призоваваме международната общност да обедини всички усилия за спиране на руския геноцид над украинския народ. Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб. русия не разглежда други сценарии освен пълното унищожаване на Украйна.

 

В този контекст ние сме дълбоко благодарни на партньорите, които предоставиха на страната ни средства за противовъздушна и противоракетна отбрана. Днес вашата помощ спаси много животи.

 

Единственият възможен начин за защита на украинците е осигуряване на Украйна всички необходими военни и финансови средства за самозащита. Руският терор трябва да загуби, а Украйна да спечели.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени