Украинското разузнаване: 40 % от бойната техника в руските окупационни подразделения е небоеспособна

Това заяви представителят на ГУРМО Вадим Скибицки

Вадим Скибицки
Вадим Скибицки

Изпитвайки военни неуспехи и загуба на личния състав, РФ се опитва да създава нови военни части и съединения, но нов армейски корпус Русия би могла да формира едва към края на ноември, заяви представителят на ГУРМО (украинското военно разузнаване) Вадим Скибицки, цитиран от Интерфакс-Украйна

 

"Историята с трети армейски корпус ще се проточи до ноември. Пролемът е в човешкия ресурс - комплектовката с ъс специалисти. За да подготвиш нормален специалист са нужни 3-4 месеца. Проблем се явява комплектоването с техника и въоръжение. Цялата пова техника бе на въоръжение в батальонно-тактическите групи, които настъпваха на нашата територия през февруари-март", каза той в ефира на украинската военна телевизия. 

 

Според Скибицки, всички новосформируеми подразделения се оборудват със съветско въоръжение, което се изважда от бази и складове, където стои от десетилетия. "По наши оценки, 40 % от бойната техника (на руските съединения, бел. ред.) не е боеспособна. Тя се нуждае от ремонт и въвеждане в ред", добавя той. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени