Украинското разузнаване: Руските агресори планират да извършат провокация с химическо оръжие

ГУРМО допълва, че реални жертви на вражеската провокация ще станат руски войници

Химическо оръжие
Химическо оръжие Източник: Shutterstock

Руските агресори планират да опитат да спрат очакваното украинско контранастъпление като извършат провокация с химическо оръжие в Запорожка област. Това съобщи Главното управление на разузнаването към МО на Украйна (ГУРМО), цитирано от УНИАН.

 

"С цел срив на контранастъпателните действия на Силите за сигурност и отбрана, руските окупатори започнаха да реализират на 27 май 2023 г. провокация с прилагане на химическо опържие на временно окупираните територии на Запорожка област", се отбелязва в съобщението. 

 

ГУРМО допълва, че реални жертви на вражеската провокация ще станат руски войници. "Плановете на държавата агресор са следите от поражения с химическо оръжие да се използват като фейково доказателство, за да се обвини Украйна", добавят от украинското военно разузнаване. 

 

 

Още от "Светът"

Ген. Буданов: На Русия й останаха само 6 самолета А-50 - скоро няма да може да осъществява денонощно дежурство

Операцията по унищожаването на руския самолет за ранно предупреждение и контрол А-50 беше подготвена за две седмици, разкри шефат на украинското военно разузнаване

Прочетете повече прочетете повече

Джорджа Мелони: Ако Русия не беше нападнала Украйна, нямаше да има атака на "Хамас" срещу Израел

Бъркането на често използваната дума "мир" с "капитулация", както го правят, е лицемерен подход, който никога няма да споделим, каза тя на пресконференция в Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени