Украинското разузнаване: В най-скоро време ще ударим Севастопол, Кримския мост и Новоросийск

Заради щорм руските окупатори са загубили по-голямата част от защитните съоръжения

ГУРМО анонсира удари срещу окупаторите в Крив
ГУРМО анонсира удари срещу окупаторите в Крив Източник: Главред

Руските окупатори са загубили значителна част от отбранителни структури заради бурята, която бушуваше в Черно море на 26-27 ноември. Случилото се е добре за украинските военни и те планират да се възползват от него. Това заяви в ефира на националния телемаратон представителят на Главното управление по разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) Андрей Юсов, цитиран от Главред.

 

Руснаците биха могли да възстановят тази "защита" в рамките на две седмици. Поради това може да се очаква много скоро въоръжените сили на Украйна да нанесат удар не само по Кримския мост, но и по Севастопол и дори по Новоросийск, където окупаторите държат своите кораби и катери.

 

"Не става въпрос само за моста. Вражеските така наречени "отбранителни структури" в Севастопол и в частност в Новоросийск също бяха сериозно повредени. Разбира се, врагът съвсем основателно се опасява, че украинските сили за сигурност и отбрана ще се възползват от това. Няма да разкрием всички тайни", каза Юсов. Той добави, че руските кораби в Черно море не са в безопасност.

 

Наскоро стана известно, че окупаторите се опитват да опазят Кримския мост. Врагът засили отбраната на моста и постоянно прехвърля кораби от пристанище на пристанище. Руските окупатори обаче се опитват да избегне акостирането им в Севастопол, защото въоръжените сили на Украйна атакуват периодично атакуват руски цели.

 

По-късно военноморските сили на Украйна отбелязаха, че никаква защита няма да помогне на окупаторите и намекнаха за удари по Кримския мост. Украинските сили не крият факта, че Кримският мост, който е основният логистичен маршрут на окупаторите на юг, остава цел за нанасяне на удари от въоръжените сили на Украйна.

Впоследствие ГУРМО прогнозира сценарий за окончателното разрушаване на Кримския мост. Според прогнозата ситуацията с Керченския мост ще бъде решена "когато е необходимо".

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени