Украинското военно разузнаване: Рамзан Кадиров е в критично състояние

Информацията бе потвърдена от говорителят на украинското военно разузнаване (ГУРМО) Андрей Юсов

Андрей Юсов (вляво) и Рамзан Кадиров (вдясно)
Андрей Юсов (вляво) и Рамзан Кадиров (вдясно) Източник: OBOZREVATEL

Чеченският диктатор и военнопрестъпник Рамзан Кадиров е тежко болен и е в критично състояние. Информацията, която от няколко дни циркулира в социалните мрежи, бе потвърдена от говорителят на украинското военно разузнаване (ГУРМО) Андрей Юсов пред украинското издание "OBOZREVATEL". 

 

"Да, наистина има информация, че военнопрестъпникът Кадиров е в тежко състояние – съществуващите заболявания са се влошили и са причинили толкова тежко състояние", каза той.

 

Юсов добави, че данните за критичното състояние на ръководителя на Чечения се потвърждават от различни източници, а причината за заболяването не е нараняване.

 

 "Информацията се потвърждава от различни източници в медицинските и политическите среди. Не става въпрос за контузии. Други подробности се нуждаят от допълнително изясняване. Той е болен от дълго време, а говорим за системни здравословни проблеми. Но през последните няколко дни той е в тежко състояние", каза представителят на Главното управление на разузнаването на МО на Украйна.

 

По-рано източници на "OBOZREVATEL" в чеченската диаспора съобщиха, че Кадиров е бил в кома в продължение на няколко дни. Той е откаран със самолет в Москва, но там не са могли да му помогнат, така че той е върнат в Чечения. В момента се планира той да бъде прехвърлен за лечение в чужбина, вероятно в ОАЕ.

Още от "Светът"

Украйна обяви, че е унищожила 40 дрона от изстреляните 44 при руски атаки през нощта в Одеска и Николаевска област

Няма пострадалЗа отразяването на атаката са били привлечени изтребителна авиация, зенитни ракетни подразделения и мобилни огневи групии хора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени