Украинското военно разузнаване: Руските окупатори постепенно напускат територията на Запорожката АЕЦ

Ядрените специалисти от РФ са получили указания да напуснат ЗАЕЦ до 5 юли и да отидат в Крим

Руските окупатори постепенно напускат територията на Запорожката АЕЦ
Руските окупатори постепенно напускат територията на Запорожката АЕЦ

Ядрените специалисти и окупационният комитет на Русия постеменно напускат територията на Запорожката атомна централа. На служителите от Росатом им е разпоредено да напуснат до 5 юли и да се базират в Крим. В Енергодар са много по-малко руските военни патрули. На останалите им е казано в случай на възможна авария да "обвиняват за всичко Украйна". Това съобщиха от Главното управление на разузнаването към МО на Украйна. 

 

 

"Едни от първите, които напуснаха ЗАЕЦ са трима сътрудници на Росатом, ръководили действията на останалите руснаци. Разпореждане да се евакуират са получили и украинските сътрудници, подписали договор с Росатом. Според получените разпореждания, тя трябва до 5 юли да напуснат. Препоръчителното направление за изтегляне е територията на окупирания полуостров Крим. Към днешна дата е известно, че в Крим се е изнесла началничката на юридическия отдел Манцурова, главният инспектор щатски и заместник-директора по доставките и обслужването Губарев", се казва в съобщението на ГУРМО. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени