Украинското военно разузнаване удари руска база в Сирия (ВИДЕО)

Целта на атаката е била руска военна техника във военновъздушната база Кувейрес, която се намира източно от Алепо и е окупирана от руски войски

Украински дрон
Украински дрон Източник: Getty Images

В края на юли 2024 г. спецподраздлението "Химик" на Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) нанесе комплексен удар по позициите на руските войски в Сирия. Това съобщи Kyiv Post, публикувайки ексклузивни видеоклипове и снимки.

 

ГУРМО удари руска база в Сирия
ГУРМО удари руска база в Сирия Източник: Kyiv Post

Източник от  УНИАН  в украинското разузнаване потвърди, че наистина е имало такъв удар. "Можем да потвърдим информацията, тя е вярна", каза източникът.

 

Посочва се, че целта на атаката е била руска военна техника във военновъздушната база Кувейрес, която се намира източно от Алепо и е окупирана от руски войски.

 

 

Съобщава се също, че ударът, в резултат на който е унищожена руска техника, е извършен ден след срещата на диктатора Владимир Путин и Башар Асад, която се състоя на 24 юли.

 

В Сирия "Хизбула" обучава руски оператори на дронове
Както УНИАН съобщи по-рано, руски оператори на ирански дронове се обучават в Сирия за войната срещу Украйна. През февруари тази година ГУРМО отбеляза, че те се обучават на сирийското летище Шайрат.

 

Обучението на руските терористи се провежда от ливанската полиция на Хизбула и Иранската революционна гвардия на територията на сирийското военно летище Шайрат.

 

ГУРМО отбеляза, че ливано-ирано-руският учебен курс предвижда разработването на БЛА Shahed-136 и Ababil-3, както и дистанционно управлявани самолети Raad.

 

Заедно с руснаците се обучават сирийски наемници, които Москва планира да използва във войната срещу Украйна като оператори на дронове.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени