Украинското военно разузнаване: Ударихме за пръв път гордостта на руската бойна авиация Су-57

ГУРМО отбелязва, че снимките показват как на 7 юни Су-57 е стоял непокътнат на паркинга си, а на 8 юни на изображенията край него се виждат кратери от експлозия и поражения

Су-57
Су-57 Източник: МО на РФ

Главно управление за разузнаване на Украйна (ГУРМО) съобщава, че за първи път са успели да поразят многоцелеви изтребител Су-57.

 

Разузнаването се позовава на сателитни снимки на самолети, паркирани на територията на летище "Ахтубинск" в Астраханска област на Руската федерация. Летището е разположено на 589 километра от линията на бойното съприкосновение.

 

 

Ударът е бил нанесен вчера, 8 юни 2024 г. Разузнаването отбелязва, че снимките показват как на 7 юни Су-57 е стоял непокътнат на паркинга си, а на 8 юни на изображенията край него се виждат кратери от експлозия и характерни петна в резултат на поражения от пожар.


Су-57 е най-модерният изтребител на Москва, който може да използва за удари ракети Х-59 и Х-69. Руските въздушно-космически сили имат на въоръжение само няколко от тези бойни самолети.

Още от "Светът"

Принудително изплащат в рубли валутните сметки на руснаците в долари и евро

На 12 юни Московската борса беше включена в "черните списъци" на американското Министерство на финансите със своите ключови структури за разплащания - NCC и Националния депозитар за разплащания (NSD)

Прочетете повече прочетете повече

Според Пентагона използването на доставени от САЩ на Украйна оръжия не се ограничава до атаки на руски цели само в район

Ако Русия атакува или се готви да атакува от своя територия  Украйна, има логика да се позволи на Украйна да отвърне на огъня срещу силите, които я атакуват от другата страна на границата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени