Украинското военно разузнаване унищожи още два бойни катера на руските окупатори в Крим (ВИДЕО)

Според предварителни данни в резултат на удара са унищожени два високоскоростни транспортни и десантни катера KS-701 Tuna

ГУРМО
ГУРМО Източник: Twitter

Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО)  потвърди унищожаването на два високоскоростни транспортни и десантни катери на руските агресори във временно окупирания полуостров Крим. 

 

"На 30 май 2024 г. специалното звено от група 13 на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, с помощта на украински военноморски щурмови дронове Magura V5, отново ефективно атакува корабно-катерна група на руската държава-агресор във временно окупирания Крим. Успешната специална операция стана възможна благодарение на подкрепата на глобалната платформа United24.

 

 

За да неутрализират атакуващите военноморски дронове на подхода към Узкаския залив, руските окупатори в Крим издигнаха бойни самолети в небето 32 пъти, по-специално самолети Су-27/30/35, МиГ-29, Бе-12, Ан-26 и вертолети Ка-27/29 и Ми-8. Нашествениците също хаотично използваха стрелково оръжие и 30-мм оръдия.

Нищо обаче не попречи на специалните части на Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна да завършат успешно бойната мисия", се казва в съобщението на украинското военно разузнаване. 

 

Според предварителни данни в резултат на удара са унищожени два високоскоростни транспортни и десантни катера KS-701 Tuna.

Още от "Светът"

Вашингтон не удовлетвори търсеното от Зеленски разрешение за удари в дълбочина на руска територия с американски ракети,

Американски и европейски представители отбелязаха с различна степен на тревога възможността евентуалното бъдещо правителство на Тръмп да намали рязко американската помощ за Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени