Украинското военно разузнаване взриви руски жп мост в района на Самара

Мостът и жп линията към него са били използвани от Русия за транспортиране на военни товари, по-специално инженерни боеприпаси, произведени от полимерния завод в Чапаевск

Взривеният мост до Самара
Взривеният мост до Самара Източник: Telegram/Baza

Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) потвърди факта за взривяването на железопътния мост над река Чапаевка в района на руския град Самара. Информация за експлозията публикуваха руските Telegram канали.

 

Мостът е бил повреден от разрушаването на носещите му конструкции. Експлозията е станала около 6 часа, движението на влаковете е било парализирано.

 

"В момента са задържани три пътнически влака, пътуващи от Москва, и една електричка. Сега територията е отцепена. На място работят специални служби и сапьори", пише Baza.

 

Украинското военно разузнаване съобщи, че мостът и жп линията към него са били използвани от Русия за транспортиране на военни товари, по-специално инженерни боеприпаси, произведени от полимерния завод в Чапаевск.

 

 

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени