Украинското военно разузнаване: Взривовете в Севастопол са Божие наказание заради престъплението в Уман

Представителят на ГУРМО Андрей Юсов подчерта, че в бъдеще ще има още експлозии като днешната и призова жителите на Крим да стоят надалеч от военни обекти

Представителят на ГУРМО Андрей Юсов
Представителят на ГУРМО Андрей Юсов Източник: Twitter

В резултат на днешните взривове в Севастопол са унищожени 10 огромни резервоара с нефтопродукти. Общият им обем е 40 000 тона. Това заяви в коментар пред РБК-Украйна представителят на украинското военно разузнаване (ГУРМО) Андрей Юсов. Той уточни, че тези нефтопродукти са били предназначени за нуждите на руския Черноморски флот. 

 

"Това е Божие наказание особено за убитите граждани на Уман, сред които има и 5 деца", допълни той, имайки предвид ракетната терористична атака, която Русия нанесе ден по-рано срещу разположения в Централна Украйна град.

 

Предполага се, че експлозията в Севастопол е причинена от украинска атака с дронове. Киев не пое отговорност за нападението. В същото време Юсов подчерта, че в бъдеще ще има още експлозии като днешната и призова жителите на Крим да стоят надалеч от военни обекти. 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени