Украинците атакуваха една от най-големите петролни рафинерии в Русия (ВИДЕО)

Пожарът обхавана площ от 300 квадратни метра

Пожар в руски нефтопреработвателен завод
Пожар в руски нефтопреработвателен завод Източник: ГУ МЧС във Волгоградска област

В нощта на 3 февруари в Русия избухна пожар в град Волгоград - при пожар в петролната рафинерия "ЛУКОЙЛ-Волгограднефтепереработка" петролни продукти горяха на площ от 300 квадратни метра.  Руската пропагандна медия РИА Новости, позовавайки се на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация, потвърди за пожара.

 

Информацията за нападението и последвалия пожар бе потвърдена и в регионалното централно управление на Министерството на извънредните ситуации. 

 

Пожар в руски нефтопреработвателен завод
Пожар в руски нефтопреработвателен завод Източник: V1.ru

"В 04:42 часа е получен сигнал за пожар в Красноармейския район на Волгоград", съобщава Министерството на извънредните ситуации, без да уточнява причините за пожара. 

 

"При пристигането на първите пожарни и спасителни екипи е установено, че на площ от 300 квадратни метра гори разлив на нефтен продукт", се казва в съобщението. 

 

Пожар в руски нефтопреработвателен завод
Пожар в руски нефтопреработвателен завод Източник: Telegram

По предварителна информация няма загинали и пострадали. Местните медии съобщиха, че е избухнал пожар в петролната рафинерия "ЛУКОЙЛ-Волгограднефтепереработка" във Волгоград.

 

Руски Telegram канали също публикуваха информация. "Във Волгоград безпилотни летателни апарати атакуваха рафинерията на ЛУКОЙЛ", съобщава каналът ВЧК-ОГПУ и публикува видео от атаката.


"Във Волгоград се запали нефтената рафинерия на ЛУКОЙЛ", пишат авторите на BRIEF. Telegram каналът SHOT информира, че са локализирани 100 кв. метра от пожара, който е на обща площ от 300 кв. метра. 

 

Няколко източника в службите за спешна помощ потвърдиха пред местни журналисти, че в нефтената рафинерия е паднал дрон: "Има стълб от дим", казаха източниците. "Падна дрон, веднага бяха извикани военните, медиците и пожарникарите. Никой от оперативните работници не е видял момента на падането. Но съобщиха, че щетите там са сериозни. Към момента на инцидента не е имало хора, засега няма жертви".

 

Преди пожара хората са чули силни шумове.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени