Украинците атакуваха с дронове временно окупирания от руснаците Крим, затвориха Керченския мост

В района на Евпатория има няколко военни части. Недалеч се намира военното летище Саки, което украинската армия вече атакува.

Атака с дронове
Атака с дронове Източник: Telegram

Рано сутринта във временно окупирания Крим се чуха мощни взривове. Местните жители, цитирани от УНИАН,  съобщават за масирана атака с дронове.

 

Telegram каналът "Кримски вятър" публикува също видео от голям пожар и стълб дим, като посочва, че е западно от Евпатория. Медията пише и моментът на взрива - 5.40, за който съобщават местни.

 

 

В района на Евпатория има няколко военни части. Недалеч се намира военното летище Саки, което украинската армия вече атакува.

 

Руската редакция на BBC цитира кримският Telegram канал "ЧП Севастопол", който съобщава за четири големи експлозии. Все още не е ясно дали става дума за същите експлозии, за които местните жители вече писаха, или това са нови експлозии и атаката в района на Евпатория продължава.

 

Движението по Кримския мост също е прекратено, въпреки че той се намира от другата страна на полуострова, на 250 км от Евпатория.

 

Миналата нощ Украйна извърши атака срещу корабостроителницата "Серго Орджоникидзе" в Севастопол в Крим. В удара са били използвани десет ракети и три дрона. Няколко британски медии съобщиха, че при са използвани британските крилати ракети Storm Shadow. Командирът на Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили Николай Олешчук заяви че два обекта са разрушени подводница и кораб.

Още от "Светът"

Украйна обяви, че е унищожила 40 дрона от изстреляните 44 при руски атаки през нощта в Одеска и Николаевска област

Няма пострадалЗа отразяването на атаката са били привлечени изтребителна авиация, зенитни ракетни подразделения и мобилни огневи групии хора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени