Украинците изтребват високопоставени руски военни в Крим с ракети ATACMS

В Алуща бе ударен комуникационен център на руските окупатори (в/п 28735). Това поделение е важна точка за комуникация и контрол, ползвана от руснаците в Крим

Взривове в Крим
Взривове в Крим Източник: Колаж/Главред

В град Алуща във временно окупирания Крим късно вечерта на 23 май прозвучаха мощни експлозии - ударен е комуникационен център на руските окупатори.

 

Мястото на ударите в Крим
Мястото на ударите в Крим Източник: Google

Това съобщи Telegram каналът на партизанското движение Атеш. "В Алуща бе ударен комуникационен център на руските окупатори (в/п 28735). Това поделение е важна точка за комуникация и контрол, ползвана от руските окупатори в Крим", се казва в съобщението. 

 

 

"Нанесени са значителни щети на оборудването и има много унищожени окупатори. Вероятно е унищожен и контролния пункт на този комуникационен център", допълва съпротивата от Атеш. 

 

Telegram каналът "Кримски вятър" допълва, че експлозии са чути в почти всички райони на полуострова. 

"Най-малко 6 балистични ракети MGM-140 ATACMS са ударили комуникационния център на радарните и зенитните сили на руската армия. На това място има радиоантена на станцията за наблюдение на космоса и няколко сгради на обекта", се казва в съобщението. 

 

"Именно те бяха ударени, където в този момент имаше високопоставени военнослужещи от руските въоръжени сили. И най-важното са системните удари по радарните и зенитните сили на Въоръжените сили на РФ в Крим", добави каналът.

 

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени