Украинците изтребват високопоставени руски военни в Крим с ракети ATACMS

В Алуща бе ударен комуникационен център на руските окупатори (в/п 28735). Това поделение е важна точка за комуникация и контрол, ползвана от руснаците в Крим

Взривове в Крим
Взривове в Крим Източник: Колаж/Главред

В град Алуща във временно окупирания Крим късно вечерта на 23 май прозвучаха мощни експлозии - ударен е комуникационен център на руските окупатори.

 

Мястото на ударите в Крим
Мястото на ударите в Крим Източник: Google

Това съобщи Telegram каналът на партизанското движение Атеш. "В Алуща бе ударен комуникационен център на руските окупатори (в/п 28735). Това поделение е важна точка за комуникация и контрол, ползвана от руските окупатори в Крим", се казва в съобщението. 

 

 

"Нанесени са значителни щети на оборудването и има много унищожени окупатори. Вероятно е унищожен и контролния пункт на този комуникационен център", допълва съпротивата от Атеш. 

 

Telegram каналът "Кримски вятър" допълва, че експлозии са чути в почти всички райони на полуострова. 

"Най-малко 6 балистични ракети MGM-140 ATACMS са ударили комуникационния център на радарните и зенитните сили на руската армия. На това място има радиоантена на станцията за наблюдение на космоса и няколко сгради на обекта", се казва в съобщението. 

 

"Именно те бяха ударени, където в този момент имаше високопоставени военнослужещи от руските въоръжени сили. И най-важното са системните удари по радарните и зенитните сили на Въоръжените сили на РФ в Крим", добави каналът.

 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски смени началника на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна

Междувременно украинските власти съобщиха, че жертвите при двойната руска ракетна атака срещу източния град Покровск са станали пет, а ранените са 41 души, включително четири деца

Прочетете повече прочетете повече

Християн Мицкоски се закле като премиер на РСМ и заплаши: Българският диктат няма да мине, докато съм на поста

Правителствената коалиция се състои от ВМРО-ДПМНЕ, албанската коалиция ВЛЕН/Вреди и движение ЗНАМ, които имат огромно мнозинство от 78 народни представители в 120-местния парламент

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени