Украинците ликвидираха "силно засекретен" руски полковник-окупатор

Денис Иванов (с позивна "Ташкент") бе показван често по казионните пропагандистки руски канали, където бе описван като "легендарен командир"

Полковник Денис Иванов
Полковник Денис Иванов

В Украйна бе ликвидиран още един руски високопоставен офицер - командирът на 2-ра отделна мотострелкова бригада "ЛНР", полковник Денис Иванов (с позивна "Ташкент"). Той бе показван често по руските пропагандистки държавни канали и бе описван като "легендарен командир". 

 

За ликвидацията му първи съобщиха руски медии, а след това информацията беше потвърдена от полковникът от ВСУ Анатолий Штефан (Щирлиц). Руските пропагандисти заявяват още, че полковникът е бил "силно засекретен" и неговото име не е трябвало да бъде въобще споменавано. 

 

 

Руският окупатор е убит на територията на окупираната Луганска област. Съобщава се, че той е бил унищожен от дрон-камикадзе, докато е шофирал автомобила си. 

 

Журналистът Денис Казански съобщава, че по други дании, Иванов е бил унищожен вследствие на ракетен удар по руската база в село Юбилейно до Луганск. 

 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени