Украинците обърнаха в бягство рашистките окупатори по Славянското направление

Това се казва в сутрешната сводка на ГЩ на ВСУ

Руски военни
Руски военни Източник: Telegram

Въоръжените сили на Украйна обърнаха в бягство рашистките окупатори по Славянското направление и спраха настъплението им в района на Бахмут. Това се казва в сутрешната сводка на ГЩ на ВСУ. 

 

По Славянското направление врагът е извършвал артилерийски обстрели недалеч от Краснополие и Мазановка. Окупаторите са опитвали тактическо разузнаване около село Богородично. Но украинските защитници не са позволили на рашистите да изпълнят плановете си и са ги обърнали в бягство. 

 

"По Донецкото направление противникът продължава да води активни действия по Бахмутското и Авдеевското направление. В района на Краматорското направление е извършван обстрел от стволна и реактивна артилерия в районите на селата Саварско, Закитно и Роздоловка...Противникът провеждаше настъпателни действия по посока на Бахмут и Кодема", съобщава от ГЩ на ВСУ. 

 

На Южнобугското направление окупаторите съсредоточават усилията си за запазване на завзетите райони сковаване на Силите за отбрана на Украйна. Обстрелвани със стволна и реактивна артилерия са селищата Степная долина, Нова заря, Таврическое, Заселие, Новониколаевка, Кобзарци, Добрянка и множество други. 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени