Украинците освободиха Андреевка с щурм, ликвидираха почти цялата 72-ра руска бригада

Настъпват в района на Клищеевка

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Украинските военни освободиха от рашистка окупация селището Андреевка в Донецка област. Както съобщава ГЩ на ВСУ, цитиран от "Украинска правда", Андреевка е отвоювана в резултат на правилно проведени настъпателни действия на Трета отделна щурмова бригада.

 

 

Рашистите понасят значителни загуби в жива сила и бойна техника, добавят от Генералния щаб. За последните две денонощия руските окупатори за понесли следните загибу - ликвидирани началник на бригадното разузнаване, трима командири на батальони и почти цялата пехота на 72-ра бригада, заедно с всички офицери и почти цялата бойна техника.

 

 

ВСУ постигнаха успехи и в хода на настъпателни действия в района на Клещеевка. "За тези резултати в боя ние плащаме скъпа цена. И за кръвта на всеки наш боец, те (руснаците, бел. ред.) ще си платят с кръв", отбелязват украинските герои. 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени